Institutet på Malmö Konsthall #5 Love is a burning thing, and it makes a fiery ring.

Den 5/1 mellan 18:00 – 21:00  så är det konsert med musiken från föreställningarna CDA + WLA + BZT på Malmö Konsthall.

En musikalisk hälsning från den romantiska kärlekens och den västerländska kärnfamiljens källare. I en två timmar lång ritual framförs det kompletta musikaliska partituret från triptyken där föreställningarna Conte d’Amour (2010), We love Africa and Africa loves us (2012) och Bis Zum Tod (2014) ingår.

Medverkande:
Derek Holzer (Macumbista)
Jakob Öhrman( Teater Nya Rampen)
Linus Öhrn (Siniestro)
Elmer Bäck (Teater Nya Rampen)
Andreas Catjar (Teater InstitutetCovenant (OFFICIAL))
Rasmus Slätis (Teater Nya Rampen) 
Anders Carlsson (Institutet)
Janne Lounatvuor (Kaiku Studios)
Markus Öhrn

Nya Rampen, Institutet och Markus Öhrn har samarbetat i en rad scenkonstprojekt, mest känt är Conte d’Amour, som vann första pris på den tyska teaterfestivalen Impulse 2011. Deras arbeten har bl.a. visats på Inkonst, Malmö; Baltic Circle Festival, Helsinki; Kulturhuset, Stockholm; Theater Treffen, Berlin; Wiener Festwochen, Wien; Festival d’Avignon; Festival La Batie, Geneve; Festival Transamerique, Montreal och World Stage Festival i Toronto. Andreas Catjar är en Malmö-baserad kompositör vars arbete gett musiken dess centrala betydelse i serien. Nu samarbetar gruppen även med Janne Lounatvuori, musiker och producent (Kaiku Studios), Derek Holzer, instrumentbyggare och ljudkonstnär, (Macumbista) samt gitarristen Linus Öhrn.

Konsthallen har öppet mellan 11-21.

Konsert börjar kl 18.00 och varar ca 2 timmar. Detta blir femte delen av Institutets medverkan på utställningen THE ALIEN WITHIN – A living laboratory of Western society 14.11 – 1.3 2015 på Malmö Konsthal