Föreställningar hösten 2017

I höst har tre av våra föreställningar sverigepremiär: “Houellebecq!”, “It’s never too late” och “Checkpoint16”.

Houellebecq!
INSTITUTET (SE), SIRIUS TEATERN (FI), TEATERHÖGSKOLAN I HELSINGFORS (FI)
Fritt efter myten, mannen, fenomenet, författaren, provokatören Michel Houellebecq.Familjens och den romantiska kärlekens slutgiltiga haveri. Vi befinner oss efter kortslutningen av konsumtionssamhällets libidinala ekonomi på en öde plats där kärlekens gymnastik endast låter sig imiteras. Eller? Kan något nytt växa här? Finns det bortom illusionerna som hållit oss gisslan en ny uppriktighet, en ny värdighet?
Spelas 7 september på STOFF2017  – Stockholm Fringe Festival, Stockholm

Läs mer här

 

It’s never too late
INSTITUTET (SE)
Ett dansprojekt med Andriana Seecker och Andreas Catjar där de byter roller.
Spelas 21 & 22 september på Inkonst, Malmö

Läs mer här

 

Checkpoint16 – konst i krig: en konfrontation mellan ambition och vanmakt 
INSTITUTET (SE) / VIERTE WELT (DE)
Med fallstudien Checkpoint16 undersöks konstens roll i ett krig. I ett arrangemang av live-performance, dokumentärvideo och ljudkonst vävs historien om en ung palestinier samman med en text av den tyske islamologen Navid Kermani publicerad i boken “State of Emergency – travels in a troubled world”.
Spelas 19 & 20 oktober på Inkonst, Malmö

Läs mer här