Institutet på Konsthallen Malmö #9 “Minimalism is the last ism”

Den 22/22 kl 15.00 så bjuder Institutet in till ljudperformance som ingår i utställningen The Alien Within – A living laboratory of Western society

I samarbete med det elektroniska bandet Covenant (Eskil Simonsson, Daniel Jonasson, Joakim Montelius, Andreas Catjar) presenterar Institutet verket Pendulum Music (For Microphones, Amplifiers, Speakers and Performers) (1968) av Steve Reich. Ljudstycket är ett tongivande exempel på s.k. ”process music”, där själva proceduren genererar musiken. Verket kommer att framföras av Covenant.

Mellan måndag 23 februari och lördag 28 februari kl. 13–15 inbjuds besökarna att själva framföra Pendulum Music utifrån Steve Reichs partitur. Medlemmar från Institutet kommer att finnas på plats för att assistera.

Detta blir åttonde delen av Institutets medverkan på utställningen THE ALIEN WITHIN – A living laboratory of Western society 14.11 – 1.3 2015 på Malmö Konsthall

 

The 22/2 at 15.00 Institutet invites you to an sound performance as part of The Alien Within – A living laboratory of Western society
In collaboration with the electronic band Covenant (Eskil Simonsson, Daniel Jonasson, Joakim Montelius, Andreas Catjar), Institutet is delighted to present the piece Pendulum Music (For Microphones, Amplifiers, Speakers and Performers) (1968) by Steve Reich. This sound piece is a pivotal model of so-called “process music” (music generated from a process). The work will be performed by Covenant.

From Monday, February 23 to Saturday, February 28, between 1–3 p.m., visitors are invited to perform Pendulum Music according to Steve Reich’s score. Members of Institutet will be present for any assistance.This is the eight part of Institutets involvment with THE ALIEN WITHIN – A living laboratory of Western society 14.11 – 1.3 2015 at Malmö Konsthall