TRILOGIN (CDA + WLA + BZT) spelas på Inkonst den 31/5

Urpremiär. I ett unikt scenkonstnärligt maraton på 10 timmar framförs den internationellt prisade trilogin om den västerländska kärnfamiljen i sin helhet.

TRILOGIN (CDA + WLA + BZT) 

CONTE D’AMOUR (2010)

WE LOVE AFRICA AND AFRICA LOVES US (2012)

BIS ZUM TOD (2014)

“Även den mörkaste av sagor förblir en kärleks historia om dess karaktärer längar efter kärlek” / Rainer Just 

Mellan kl 12.00 och 22.00 den 31 maj 2015 äger ett ovanligt experiment rum på Inkonsts scen. Istället för att presentera den sista och avslutande delen i trilogin (Bis Zum Tod), har konstnärerna bestämt sig för att förverkliga en dröm. För första gången någonsin framförs alla tre delar i följd. Publiken tar pauser när de behöver och servering erbjuds.

De tre föreställningarna Conte d’Amour, We love Africa and Africa loves us, samt Bis Zum Tod utgör tillsammans en helhet som undersöker den vita västerländska familjen. Om Conte d’Amour (2010) beskriver ett nedstigande i den romantiska kärlekens psykotiska källare och We love Africa and Africa loves us (2012) behandlar hur ett inre kaos projiceras på en fjärran imaginär kontinent, så behandlar den tredje och avslutande delen kärlekens kraft som negation av det bestående, dess destruktiva och samhällsomstörtande potential samt dödsdriften som familjens inneboende mekanism för självdestruktion.

I centrum för de tre föreställningarna finns musiken som sträcker sig från välkända kärlekssånger över i filmiska noislandskap och landar slutligen i den nordiska Black Metal-genren.

Nya Rampen, Institutet och Markus Öhrn har framgångsrikt samarbetat i en rad projekt sedan 2006. Conte d’amourvann 2011 Impulsefestivalens pris för bästa produktion. Deras verk har bl.a. visats på Inkonst, Baltic Circle Festival (Helsingfors), Théatre de Gennevilliers (Paris), Theatertreffen (Berlin), Wiener Festwochen, Festival d’Avignon, Festival Transamerique (Montreal), World Stage Festival Toronto, Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz (Berlin), Zamek Culture Center Poznan och Nowy teatr Warsaw. Med stöd av Kulturrådet, Theater der Welt, Hauptstadtkulturfonds Berlin, Svenska Kulturfonden i Finland och Kulturkontakt Nord.

Team
Konstnärlig ledning, scenografi, video: Markus Öhrn | Musik, komposition: Andreas Catjar, Janne Lounatvuori, Linus Öhrn, Derek Holzer | Kostym: Pia Aleborg | Text: Anders Carlsson, Markus Öhrn, Victoria Larsson | Skådespelare: Elmer Bäck, Anders Carlsson, Jakob Öhrman, Rasmus Slätis | Producenter: Kristian Anshelm, Erica Li Lundqvist | Teknisk ledning: Patrick Tucholski | Ljud: Andreas Catjar | Foto: Tani Simberg

Musiker
Andreas Catjar är kompositör och musiker i band som Covenant, Souls och Lovac. I den här föreställningen samarbetar teamet också med Janne Lounatvuori, musiker och producent, Derek Holzer, instrumentbyggare och ljudartist samt Linus Öhrn, vokalist och gitarrist i thrash-metal bandet Siniestro.

Institutet är en turnerande svenskt teatergrupp med bas i Malmö och Berlin, som arbetar för att bygga internationella allianser inom samtida scenkonst med anspråk på utrymme för nya utmanande estetiska strategier, kritiskt tänkande och ett konstnärligt förhållningssätt till livet. http://institutet.eu

Nya Rampen är en finlandssvensk teatergrupp som grundades 1999 i Helsingfors av Elmer Bäck, Rasmus Slätis och Jakob Öhrman tillsammans med producenten Elin Westerlund. Nya Rampen vill tänja på gränserna för teatern och håller därmed dörren öppen för övriga konstyttringar och strömningar. Genom att utmana de förutfattade meningar som existerar om vad teater borde vara strävar gruppen efter att finna nya uttryck och även nya sätt att närma sig det sceniska rummet. Gruppen är baserad i Berlin med starka kontakter till Helsingfors och Skandinavien. www.nyarampen.fi

Markus Öhrn är svensk konstnär född 1972. Han tog sin magisterexamen i fri konst på Konstfack 2008. Markus Öhrn arbetar med videoinstallationer och performance och hans arbeten har visats i Sverige och internationellt på platser som Moderna Museet, Stockholm, Kunstenfestivaldesarts, Bryssel, Volksbühne am Rosa-Luxemburg platz och Arsenal i Berlin. 2010 regisserade Markus Öhrn sin första teaterföreställning ”Conte D Amour” med Institutet, Sverige och Nya Rampen, Finland som vann första priset på den tyska festivalen Impulse 2011. ”Conte D Amour” var den första delen i en trilogi följd av ”We Love Africa and Africa Loves Us” 2012 och tredje och sista delen delen ”Bis Zum Tod” 2014. Trilogins föreställningar har blivit inbjudna till festivaler runt om i Europa och Nordamerika som Theater Der Welt, Theater Treffen, Berlin, Wiener Festwochen, Festival D Avignon, Festival Transamerique, Montreal och World Stage Festival i Toronto. Markus Öhrn bor och arbetar i Berlin, Tyskland.

OBS! De första 50 biljetterna som säljs är all-inclusive (ingår: tygpåse med triologi-loggan, poster samt fika i pauserna. Så först till kvarn!!!

Plats: Inkonst, Malmö Datum & tid: 31/5 12.00–22.00 | Rum: Teatern | Längd: 10 tim | Språk: engelska | Biljett: 195:- U/S 130:- | Förköp:Kulturcentralen