Information festival 2023

OM VITSANIEMI
Vitsaniemi (eller Risudden) är en liten by i Övertorneå kommun, vackert belägen invid Torneälven. Idag bor det ungefär 60 personer i byn. Närmaste städer är Övertorneå, dit man tar sig på cirka 25 minuter med bil, och Haparanda, cirka 35 minuter bort med bil. Till Luleå är det cirka 2 timmar med bil. 

TA SIG DIT 
Kommer man med bil så är adressen till gamla skolan Risudden 134.
Det går även att ta sig dit med tåg och buss. Man kan ta nattåget till Luleå och hoppa på vår chartrade buss vidare till Vitsaniemi på fredag kl 14.00. Den bussen går sen tillbaka till Luleå på söndag kl 14.00 för att hinna till nattåget söderut. Boka här.
Det går också länstrafiksbussar till Vitsaniemi. Då heter hållplatsen Risudden byn väg 99.

BOENDE
Familjen Björk ordnar camping. Läs mer här.

MAT
I Vitsaniemi finns det ingen mataffär och det finns ingen tillgång till kök för campinggäster. Därför erbjuder vi möjligheten att boka helgens alla måltider till paketpriset 600kr/person. Då får du middag på fredag, lunch och middag på lördag, och lunch på söndag innan festivalen avslutas. Allt lagat på plats av egen kock. Boka här.

PRAKTISK INFO
I augusti i Tornedalen kan det vara väldigt varierande väder, från så lågt som 5° på natten till runt 20° (eller mer) på dagen. Har vi tur så är det varmt och fint och badbart i älven, men det kan lika gärna vara lite ruggigt. Vi kommer delvis anpassa arrangemangen till väderleken, men för den som campar så är det viktigt att tänka på att ha med sig varm sovsäck och varma kläder. 

På grund av närheten till Finland så vill telefonen gärna hoppa mellan olika nät, vilket kan ställa till det med klockan eftersom Finland är en timme före oss. Ett tips är därför att låsa telefonen till svensk tid så att du inte blir förvirrad och missar några programpunkter.

Och sist men inte minst: Vitsaniemi är en vacker by, väl omhändertagen av sina invånare. Var därför noga med att plocka upp allt skräp efter dig och ställ inte till med något onödigt jävelskap.