The One and the Many – 19-21 januari Teater Får302, Köpenhamn & 23-25 januari Ballhaus Ost, Berlin

Dette er ikke en kærlighedshistorie, men vi ville ønske, det var.

Malmø 2015. Malmø Kunsthal inviterer Institutet til at lave en udstilling. Institutet indgår et samarbejde med Marcella Cheresi og Luca Ioan Lăcătus, to rumænske migranter, som beslutter at stille sig frem som billede på det forholdsvis nye og støt voksende dilemma, den synlige fattigdom i de velhavende nordiske lande udgør. Man ønsker at bære den finansielle skævhed til skue og gøre det samfundsmæssige problem personligt og konkret. Det politiske klima i den sydsvenske by er hårdt. En storm af protester følger – i sig selv mere end årsag nok til fortsat at forfølge det spor, som markerer den første fællesproduktion mellem Institutets kunstneriske leder Anders Carlsson og danser og koreograf Andriana Seecker, skuespiller og instruktør Rasmus Slätis, komponist og musiker Andreas Catjar og dramaturg Johanna-Yasirra Kluhs.

Efter udstillingen fortsætter den kunstneriske undersøgelse, som fører Instituet til Schweiz og Danmark. Man opsøger de rige landes stadig flere marginaliserede, lytter til deres fortællinger og skriver den lille historie ind i den store.

Det er ud af denne omfattende efterforskning at forestillingen ’The One and the Many’ er opstået, som et stykke performancekunst, hvor bevægelse, sprog og musik væves sammen til et sjældent smukt tæppe af længsel; en art neoromantisk erotisme som udtryk for et presserende ønske om at transformere forholdet mellem poesi og politik. Den søgende rejsendes sang, en melankolsk tusmørkescene… Hvis vi ikke allerede er fremmede for hinanden, bliver vi det.

Koreografi, instruktion, dramaturgi, musik, scenografi, kostumer og optræden: Andreas Catjar, Andriana Seecker, Johanna-Yasirra Kluhs og Rasmus Slätis.
Idé og kunstnerisk rådgivning: Anders Carlsson.
Teoretisk rådgivning: Kent Sjöström.
Lyd- og lysdesign: Jon Gyr og Michael Eigenmann.
Grafisk design: Barbara Galizia og Vera Mattmann.
Fotografi: Nelly Rodriguez.
Produktion: Kristian Arnshelm.
Co-produktion: Südpol Luzern.
Støttet af: Swedish Arts Counsil, Albert Koechlin Stiftung og Kanton Luzern.Fotokredit: Nelly Rodriguez

Produceret indenfor rammerne af det kulturelle program ‘Sehnsucht’ af Albert Koechlin Stiftung.

Forestillingen spiller torsdag d. 19.1 – fredag d. 20.1 kl. 20 og lørdag d. 21. kl 17 på Teater Får302 og mandag d. 23.1 – onsdag d. 25.1 på Ballhaus Ost

TEATER FÅR302
Toldbodgade 6-8
1253 KBH K
billet@faar302.dk

BALLHAUS OST
Pappelallee 15
D-10437 Berlin
info@ballhausost.de